- جمعه ۲۸ شهریور ۹۳
این نظر گاه بر بالاى تپّهاى در ابتداى روستاى میانده،[1] در 20 کیلومترى جنوب باخترى شهر تویسرکان قرار دارد و به «قدمگاه حضرت خضر نبىّ علیهالسلام» نیز مشهور است.
نظرگاه شامل یک گنبد کلّه قندى روباز مىباشد که در سالیان اخیر ساخته شده و با رنگ سبز نقّاشى شده مىباشد. ارتفاع آن حدود 2 متر است و آثار دیگرى ندارد. متأسّفانه، از سازنده، انگیزه و تاریخ ساخت آن اطّلاعى حاصل نشد و هالى نیز خود درباره این مکان چیزى نمىدانند. امّا فلسفه وجودى نظرگاههاى خضر در ایران بدان جهت است که، افراد متدیّن حضرت خضر علیهالسلام را در آن مکان دیدهاند و بعدها یک بناى یاد بود در مکان دیده شده ساختهاند. در ایران بیش از 98 نظر گاه و قدمگاه حضرت خضر علیهالسلام به نامهاى گوناگون وجود دارد که همه آنها در کتاب دایرة المعارف بقاع متبرّکه جمعآورى شده است.
[1]- این روستا در ارتفاع 1720 مترى از سطح دریا واقع شده و دشتى معتدل و نیمه خشک است. گویند در گذشته ملک محمّد حسن خان قاجار بوده است. رودخانه حمیل آباد از میان آبادى مىگذرد. کوه پوش در 2 کیلومترى جنوب خاور آبادى قرار دارد. جمعیّت آن 330 خانوار و کار و پیشه آنان؛ کشاورزى، باغدارى، دامدارى، پرورش زنبور عسل، کارگرى و قالى بافى است و فرآوردههاى آن نیز؛ گندم، جو، بنشن، گاودانه، یونجه، شبدر، پنبه، سیر، انگور، گردو، سیب درختى، زردآلو، بادام و چوب درختان بید، صنوبر و زبان گنجشک مىباشد. رج فرهنگ جغرافیایى همدان 47: 440.
- ۱۷۴۶
- ادامه مطلب