- سه شنبه ۱ مهر ۹۳
این مقبره در یکى از فرعى هاى خیابان 17 شهریور شهر کرمان واقع شده است.
ساختمان بقعه به شکل مربع مستطیل و به ابعاد بقعه 7×8 متر است که در وسط آن ضریح آهنى به شکل گهوارهاى به ابعاد 1×2 متر نصب است. درِ آن از جانب جنوب باز مىشود و در شرق مرقد نیز اتاق کوچکى قرار دارد که بیشتر به عنوان آبدارخانه از آن استفاده مى شود.
چهار زاویة اتاق مرقد را، با ایجاد چهار گوشواره به دایره تبدیل نموده، سپس با رسمى بندى و مقرنسکارى به صورت کلاخودى در آوردهاند. بر فراز بقعه یک ساقه هشتضلعى و بر روى آن گنبدى عرقچینى به ارتفاع پنج متر قرار دارد که نماى آن از کاهگل است. زیر گنبد با کاشىهاى سه سانتى در رنگهاى مختلف تزیین شده است.
بر روى درِ ورودى بقعه کتیبهاى به این مضمون است: «یاسیّد السّاجدین آرامگاه عالم ربّانى مرحوم حاج سیّد زینالعابدین مرقد مطهّر رئیس السادات زینالعابدین سجّادیان، سیّد یوسف سجّادیان و سیّد محمّد باقر سجّادیان».
داخل بقعه تعداد بسیارى از تصاویر خاندان سجّادیان به چشم مىخورد که بیشتر از علما، شعرا، اطبا و تجّار بزرگ کرمان بودهاند که قبرهاى بیشتر آنان در این مقبره مىباشد.
این بنا به شماره 13081 و در تاریخ 22/5/1384 به ثبت آثار ملّی و تاریخى رسیده است.
مرحوم همّت در کتاب تاریخ کرمان دربارة خفتگان این مزار مىنویسد:
«مزار حاج سیّد زینالعابدین و فرزندان او در همین قبرستان واقع [است] و چون عمارت و صحن کوچکى دارد شهردارى تصرّفى ننموده، وانگهى چند تن از سادات اصیل کرمان از جمله حاج سیّد یوسف واعظ که سیّدى محترم و دین باور بود با [برادران] و [پدر] ایشان حاج سیّد زینالعابدین در این مکان مدفون بوده، آرامگاه آنها مورد احترام اهالى کرمان است».
- ۱۶۰۵
- ادامه مطلب