- سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۳
بقعة این امامزاده در شمال شرقى روستاى اُنار از توابع شهرستان مشکین شهر، در انتهاى یکى از کوچههاى بن بست روستا در دل باغ سرسبز و مصفّایى قرار دارد و چشم انداز آن فوقالعاده زیبا و دیدنى است.
ساختمان بقعه در گذشته تنها یک قبر و اتاقکى گلى بوده است تا اینکه در سال 1300 هـ . ش اهالى محل و ریش سفیدان آن با مساعدت حاج کامران که باغهاى مجاور مرقد را به امامزاده اهداء نمود، بناى کنونى را ساخته اند.
بناى کنونى شامل گنبد، مسجد، حرم و محراب و صحن است. قبر امامزاده در ضلع جنوب شرقى مسجد قرار گرفته و در بالاى آن بر سقف مسجد گنبدى بنا شده است. این گنبد که به شکل کلاهخودى و به قطر شش و ارتفاع قریب به نُه متر میباشد، با آجر تزیین شده است. ورودى اصلى بنا در جنوب قرار دارد. در شرق بنا دو پنجره و یک ورودى و سه نورگیر تعبیه شده و در شمال بقعه نیز دو در و دو نورگیر و دو دریچه ایجاد شده است.
تا سال 1376 هـ . ش صندوقچهاى چوبى بر روى قبر قرار داشت اما از آن سال به بعد، ضریح مشبّک آلومینیومى نصب گردیده و بر روى قبر نیز پارچة سبز نهاده شد. در بالاى محراب مسجد، سال تأسیس بناى فعلى را سال 1300 شمسى نوشتهاند. در ورودى بقعه زیارتنامهاى نصب شده که در آن نسب امامزاده چنین آمده است: «السلام علیک یا سیّد جعفر بن موسى الکاظم نوراللَّه مرقده» از دیگر امکانات این بقعه، وضوخانه، کفشدارى، شبستان مردانه و در نیم طبقة شبستان مردانه، یک شبستان زنانه احداث شده که داراى پنجرههاى چوبى مشبّکى است. نماى داخلى بنا از گچ است که بر روى دیوارهاى آن قوسهاى پنج او هفت کار شده است. درهاى قدیمى بسیار زیبایى در داخل بنا قرار دارد.
در مجاورت امامزاده جعفر، قبر سه امامزادة ناشناس دیگر نیز در چند صد مترى قبر امامزاده قرار دارد. ایّام زیارتى این بقعه، ماههاى محرم و رمضان است.
به اعتقاد اهالى، امامزاده جعفر فرزند بلافصل امام هفتم است و برخى نیز او را از نوادگان امام موسى کاظم مىدانند که در انتهاى قرن سوّم هجرى در این منطقه به شهادت رسیده است. این بنا به شمارة 20382 در تاریخ 12/10/1386 به ثبت آثار ملّی و تاریخى رسیده است.
- ۱۶۹۰
- ادامه مطلب