- سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۳
این بقعه در گورستان قدیمی بخش کورائیم در اطراف شهر نیر واقع شده است. ساختمان بقعه به صورت چهارطاقی به ابعاد پنج متر است که گنبد کوچک آجری به شکل عرقچینی، سقف آن را پوشانده است.
در قسمت شمالی آن سه در کوچکی با طاق جناغی وجود دارد که درگذشته نیمی از آن فروریخته بود اما به همّت میراث فرهنگی استان مرمّت شد.
درِ ورودی این بقعه در قسمت شمالی به عرض 80 و ارتفاع 50/1 سانتیمتر است. این بقعه از نظر ظاهر، خصوصیّات معماری دورة ایلخانی را دارد. نوع قوس پیش خوان به
سبک شاخ بزی است و گوشهسازی با قوس اوژیو از
نوع اسکنج پتکانه میباشد. فضای داخلی گنبدخانه، نقشهای بسیار زیبایی دارد. در داخل مقبره، محرابی مسطّح با طرح ستاره اسلامی متقاطع اجرا شده که مسیر قبله را نمایان میسازد. انتهای دیوار بقعه به وسیلة آجرهای مربّعی شکل به صورت دندان موشی خوابیده جلو آمدهاند تا دهانه
را برای اجرای گنبد کوچکتر نمایند. بر دیوارهای داخلی بنا از افراد مختلف بازدیدکننده، آثار و نوشتههای با ارزشی مشاهده میشود که از جملة آن اشاره به وقوع طاعون هولناک در منطقه است.
به اعتقاد برخی از اهالی، این بنا متعلّق به زنی نیکو کردار است که نام و نشان آن معلوم نیست. برخی دیگر معتقدند که از آنِ چهار زن است.
این بنا به شمارة 826 و در تاریخ 6/10/1347 به ثبت آثار ملّی و تاریخی رسیده است.
- ۲۱۹۴
- ادامه مطلب