- پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳
بقعه این امامزادگان در انتهاى روستاى نظر على[1] (از دهستان جیرستان، بخش سرحد)، بر روى تپّهاى کم ارتفاع با چشم انداز بسیار جالب در 52 کیلومترى شمال شهر شیروان واقع شده است.
بناى قبلى از خشت و گل بود در زلزله سال 75 تخریب شد و به جاى آن بناى کنونى که از سنگ لاشه و ملاط خشت و گل است ساخته شده است.
بقعه، به صورت مربّع مستطیل و به ابعاد 8×5 متر است که 2×5 متر آن را ایوان چوبى در شمال آن تشکیل مىدهد. اصلِ اتاق مرقد به ابعاد 5×6 متر است که در وسطِ آن صورت قبرى است که روى آن صندوق چوبى نصب شده است. بام بقعه چوبى و نماى خارجى آن کاه و گل است.
[1]. نظر على، به طول جغرافیایى َ 56 ْ 57، عرض جغرافیایى َ 43 ْ 37 و در ارتفاع 1670 مترى از سطح دریا واقع شده و در حدود 5 قرن سابقه تاریخى دارد. در موقعیّت طبیعى درّهاى واقع شده و رودخانه گویز و رودخانه ییلاق از میان آبادى مىگذرد. کوه آلخاص با ارتفاع 2555 متر در شمال شرق، کوه بزدان با ارتفاع 2687 متر در شمال و شمال شرق، کوه غزل با ارتفاع 2507 متر در شمال غرب و کوه گچ با ارتفاع 2135 متر در جنوب شرق آبادى و تپّه مسنه با ارتفاع 1851 متر در شرق و شمال شرق آبادى قرار دارد.
جمعیّت این روستا 160 خانوار که شامل 747 نفر است، از این تعداد 75% با سواد هستند. مشاغل عمده اهالى؛ زراعت، باغدارى، دامدارى و کارگرى است و محصولات عمده زراعى آنان؛ غلات گندم و جو، حبوبات (نخود و عدس)، نباتات علوفهاى (یونجه) به صورت آبى و دیمى و نیز محصولات باغى شامل؛ زردآلو، گوجه سبز، گیلاس، گردو و بادام است. منابع آب کشاورزى از رودخانه، چشمه و باران و منابع آب آشامیدنى از چشمه به صورت لوله کشى است. از جمله فعالیّتهاى تولیدى آن یک واحد نجارى (در و پنجره سازى) و یک واحد چوببرى و صنایع دستى آن نیز قالیبافى با نقشههاى نائینى را مىتوان اشاره نمود.
- ۱۱۹۱
- ادامه مطلب