- پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳
بنایى کوچک از خشت و گل است که به شکل مربّع مستطیل و به ابعاد 4×6 متر ساخته شده و ایوانى به ابعاد 2×6 متر رو به مغرب دارد. صورت قبرى در وسط اتاق است که با خشت به اندازه چهل سانتى متر بالا آورده شده و روى آن پارچه سبز نهادهاند. بام بقعه با تیرچوبى و خشت و گل پوشش یافته است.
در کتاب فرهنگ جغرافیایى شیروان از مقبره شیخ حسن تبریزى سخن به میان آمده که در مجاورت جنوب آبادى واقع شده است.[2]
اهالى شیخ حسن را از علماى تبریز مىدانند که جهت تبلیغ به روستاى آلاشلو آمده بود و سپس در همین روستا ماندگار شد، برخى وفات وى را در حدود 150 سال قبل ذکر نمودهاند.
[1]. آلاشلو، به طول َ 11 ْ 58 و عرض جغرافیایى َ 32 ْ 37 و در ارتفاع 1660 مترى از سطح دریا واقع شده و در موقعیّت طبیعى پایکوهى قرار دارد. رودخانه فصلى سالم چاغ از مجاورت آبادى مىگذرد. کوه گرمیک با ارتفاع 2076 متر در مجاورت شرق، کوه کولک با ارتفاع 2274 متر در 5/2 کیلومترى شمال غرب و کوه چاهک با ارتفاع 2380 متر در 5/3 کیلومترى جنوب غرب آبادى و درّه سالم چاغ در شمال شرق و نزدیکى آبادى واقع شده است.
جمعیّت این روستا 29 خانوار که شامل 123 نفر است که از این تعداد 60% با سواد هستند. مشاغل عمده اهالى؛ زراعت، باغدارى، دامدارى و کارگرى است و محصولات عمده زراعى آنان؛ گندم، جو، یونجه و سیب زمینى است که به صورت آبى و دیمى و محصولات باغى آنان؛ سیب، زردآلو و گردو است.
[2]. فرهنگ جغرافیایى آبادیهای کشور و شهرستان شیروان: 84.
- ۱۴۸۷
- ادامه مطلب