- جمعه ۲۸ شهریور ۹۳
بقعه این امامزاده در میان روستاى رودبار از دهستان چاشم، بخش مهدى شهر و در چهل کیلومترى شهمیرزاد و پنجاه کیلومترى شمال شهر سمنان واقع شده است.
ساختمان بقعه، بنایى ساده و خشتى با زیر بنایى حدود 90 مترمربع است و داراى ایوان کوچکى در جانب جنوب و حرم و صحن مىباشد. قدمت آن را به بیش از 130 سال تخمین مىزنند و از مصالح سنگ لاشه و ملاط گل و گچ، تیرهاى چوبى و بام شیروانى ساخته شده و بسیار فرسوده شده است.
ایوان کوچک بنا که در مدخل و ورودى اتاق حرم قرار داشته، تخریب شده است.
پس از عبور از ایوان به اتاق 2×4 متر مىرسیم که به صورت شبستان است و توسّط درى به اتاق مرقد راه مىیابد. اتاق مرقد، مربع شکل و به ابعاد 4×4 متر است و در وسط آن صورت قبرى است که دور آن را ضریح چوبى سادهاى در برگرفته است.
در سال 1376 مرمت بنا آغاز شد و نماسازى دیوارههاى داخلى و خارجى بقعه و نیز استحکام سازى آن در دستور کار قرار گرفت و کف حرم با سنگ و سیمان مفروش و دیوارهاى بقعه سفید کارى شد. به اعتقاد اهالى، امامزاده حمزه، فرزند على بن حمزة بن امام موسى کاظم علیهالسلام است. برخى نیز او را فرزند على بن امام موسى کاظم علیهالسلام مىدانند که بدون شک این انتساب صحت ندارد زیرا على بن موسى علیهالسلام، همان امام رضا علیهالسلاماست و او فرزندى به نام حمزه نداشته است. بر فرض وجود فرزندى به نام حمزه براى على بن موسى الرضا علیهالسلامبه سمنان مهاجرت ننموده تا با بقعه مذکور مطابقت داشته باشد.
علماى انساب براى حمزة بن موسى علیهالسلام سه فرزند به نام على، حمزه و قاسم،
قایلند. چنانچه به تفصیل اشاره شد، على بن حمزه بدون فرزند در شیراز به
شهادت رسید و در همین باره کتاب مستقلى از سوى نگارنده به نام على بن حمزه علیهالسلام
نگاشته شد.
شاید خفته در این مزار، حمزة بن على بن حمزة بن حمزة بن امام موسى کاظم علیهالسلام
باشد که علماى انساب از سکونت حمزة بن حمزه در خراسان خبر داده و اینک آرامگاه
او در کاشمر است.[1]
- ۱۳۶۵
- ادامه مطلب