- جمعه ۲۸ شهریور ۹۳
بقعه این امامزاده در ابتداى آبادى ولاشجرد،[1]در حدود 28 کیلومترى شهر تویسرکان و 17 کیلومترى شمال خاور کنگاور قرار دارد و مشهور به «امامزاده سلطان سفید» است که ظاهرا صحیح آن «سلطان صفى» مىباشد.[2]
بنایى مستطیل شکل به ابعاد 3×7 متر که ایوان کوچکى به ابعاد 3×3 متر در غرب دارد و مدخل اصلى بقعه نیز در جهتِ جنوب واقع شده است.
سقف ایوان چوبى و تمام بنا از سنگ لاشه و خشت و گل ساخته شده است.
اتاق مرقد به ابعاد 4×4 متر مىباشد که در سه جهت آن، پنجرهاى جهت نورگیرى دارد. گنبدى به صورت کلاهخودى به ارتفاع حدود دو متر بر بالاى بقعه تعبیه گردیده که با رنگ سبز نقّاشى شده است. در وسط بقعه، صورت قبرى قرار دارد که بیش از چهل سانتىمتر از کف بقعه ارتفاع دارد و بر روى آن پارچه سبز نهادهاند.
[1]- این روستا در ارتفاع 1523 مترى از سطح دریا واقع شده و به صورت دشتى معتدل و نیمه خشک است. جمعیّت آن 400 خانوار و رودخانه قره چاى از 4 کیلومترى شمال خاورى آبادى مىگذرد. کوه کاظم خانى در 2 کیلومترى خاور و کوه قلمخانه در یک کیلومترى جنوب آبادى قرار دارد. کار و پیشه اهالى؛ کشاورزى، باغدارى، دامدارى، پرورش زنبور عسل، داد و ستد، کارگرى، قالىبافى و گلیمبافى است و فرآوردههاى آن؛ انگور، گلابى، زرد آلو، گندم، جو، یونجه، شبدر، گاودانه، ترهبار و ذرّت مىباشد. رج فرهنگ جغرافیایى همدان 47: 467.
[2]- آئینه تویسرکان: 144.
- ۱۵۹۴
- ادامه مطلب