- پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۳
بقعة این امامزاده در دهکده لاسم بالا لاریجان آمل قرار دارد.
بنایى برج گونه و هشت ضلعى است که هر ضلع آن 93/1 متر مىباشد. پوشش بناى داخلى به صورت گنبد عرقچینى و بام آن، هرمى هشت ترک است. داخل و خارج بنا هیچ گونه تزیینى دیده نمىشود. درِ هر ورودى بقعه، دو لنگه مىباشد که بر روى هر لنگه، کنده کارىهاى زیبایى انجام شده است. بر روى هر لنگه، سه قاب بندى دیده مىشود که تزیینات آنها به صورت هندسى و گل و بوته انجام گرفته است.
کتیبة روى آن، سازندة در را «استاد افراسیاب ابن استاد النجّار معروف بلارجانى» معرّفى مىکند. بر روى دیوار بقعه، تختهاى نصب گردیده که آیاتى از ابتداى سورة مبارک «یس» به خطّ نسخ بر آن کنده شده است. بر روى مرقد، صندوقى چوبى در وسط بناى اصلى قرار دارد که کتیبة روى آن صاحب بقعه را چنین معرّفى کرده است: «هذه العمارة المبارکة و روضة المتبرکة المغفور المبرور المرحوم السعید الشهید بن خیاران قدس اللَّه العزیز»
بر حاشیة بالاى بدنة شمالى صندوق، آیة الکرسى و بر حاشیة بالاى بدنة شرقى آن عبارت زیر حک شده است: «امر هذا الصندوق ادریس بن صالح». بر بدنة جنوبى صندوق عبارت زیر نوشته شده است: «کاتب خسرو بن اسکندر، عمل محمّد بن على بابو نجّار».
محمّد حسن خان اعتماد السلطنه در یادداشتهاى خود دربارة این امامزاده چنین نوشته است: «در چند پارچه چوب دیگر که بین کتیبههاى پایین و بالا عمود است، این کلمات نوشته شده است:
«صد هزاران بشارت و مغفرت به روح و روان او واصل کن ـ عمل محمّد على نجّار فى تاریخ ماه مبارک ربیع الاول سنه احدى و عشرین و ثمانمائة. اللَّه بر نویسندة این رحمت کن، کاتب حسین بن اسکندر و بر ناظم این رحمت کن».
در گذشته منبرى چوبى در این بقعه قرار داشت که کتیبة ذیل بر آن حک شده بود:
«اللَّه محمّد على فاطمه حسن و حسین، یا قاضى الحاجات وقف امامزاده لاسم نمود 1215».
متأسّفانه از هویّت شخصیّت مدفون اطّلاعى حاصل نشد!
- ۱۵۲۳
- ادامه مطلب