- پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۳
این آرامگاه در دهکدة امامزاده قاسم در دو هزار خرم آباد تنکابن واقع است. بقعة اصلى با طرح مستطیل، از سنگ و گل بنا شده و اتاقى به ابعاد 7×5 متر است. مسجدى نیز در جوار بقعه بنا شده است. در وسط بقعه، سه ستون با سرستونهاى بزرگ قرار دارد که دوش کش (تیر حمال) روى آنها استوار است. «پلورها» از دو طرف بر روى این دوش کش قرار گرفتهاند. بالاى پلورها «پل کوبى» با درزپوش زده شده است. ستون قطور و سرستون عظیم بناى مسجد بقعه از آثار قدیمى به شمار مىرود. درِ دو لنگة بزرگ میان بقعه و مسجد، از نمونههاى با ارزش کارهاى منبت کارى به شمار مىآید. یک لنگة این در را چند سال پیش تکّه تکّه کرده و به یغما بردهاند. لنگة بازمانده به شیوة قاب و گره کار شده و در وسط آن، ستارهاى ده ضلعى به عنوان شمسه نقش اندازى شده است. بر روى این در، قطعههاى مثلثى، پنج ضلعى و شش ضلعى از چوب شمشاد و آزاد با کنده کارىهاى زیبا نشانده شده است. کتیبة بالاى در به خط ثلث چنین است: «قد امر هذه الباب هاشم بن محمّد الحسینى تاریخها فى سنة ست و سبعمائة هجریه» (706 هـ . ق).
شخصیّت و نسب این امامزاده چنین ثبت شده است: «امامزاده ابوالقاسم بن کیا ابوالحسن المؤید باللّه بن حسین بن هارون بن حسین بن محمّد بن هارون بن محمّد بن قاسم بن حسن بن زید بن امام حسن بن على بن ابى طالب علیهم السلام».
به این ترتیب، وى از ائمة زیدى است که در این ناحیه به دعوت پرداخته و در آنجا درگذشته است. در اطراف بقعه، گورستانى است با سنگهاى قبورى که نسبتاً داراى قدمت هستند و در بین آنها، تاریخهاى 1209 و 1224 و... دیده مىشود.
- ۱۳۹۳
- ادامه مطلب