- چهارشنبه ۲۶ شهریور ۹۳
بقعة این امامزاده در کنار روستاى قاطول، در حدود سه کیلومترى شرق شهرستان گرمسار و در بخش مرکزى واقع شده است.
ساختمان بقعه شامل حرم، گنبد، ایوان و صحن مىباشد. حرم به صورت محوّطه مستطیل شکل به طول 11 و عرض 5/3 متر و کف آن سیمانى و تزئینات داخل آن با چند شمایل خلاصه شده و سطح کف حرم کمى گودتر از ایوان است و با یک پلّه با ایوان به وسیله یک درِ آهنى ارتباط دارد. در سمت راست حرم و بر روى دو نما، قبر گچى به ابعاد 10/1×70/1 و ارتفاع 75 سانتى متر قرار دارد که متعلّق به امامزاده على و امامزاده ولى مىباشند. دو ضریح مشبک چوبى بدون سقف به ابعاد 70/1×20/2 و بلندى 70/1 بطور جداگانه به چشم میخورد دارد که بر روى آن دو پوشش پارچهاى سبز رنگ قرار گرفته است.
بر فراز حرم، گنبدى مخروطى با گریو کوتاه وجود دارد که فاقد پوشش کاشى مىباشد و نماى خارجى و داخلى آن، با گچ سفید شده است. ایوان سرتاسرى امامزاده رو به مغرب و متّصل به بقعه است که داراى ارتفاع حدود 6 متر و دو گوشوار دو طبقه در طرفین آن قرار دارد. بقعه در وسط حیاط وسیع و مشجر قرار گرفته که داخل صحن آن در حال حاضر محل دفن اموات است. در ضلع شرقى صحن، اتاقى وجود دارد که به عنوان غسّالخانه از آن استفاده مىشود و در کنار آن آب انبار کوچکى ساخته شده که ظاهراً آب مصرفى زائران را در گذشته تأمین مىکرده است.
مساحت بقعه حدود 100 متر مربّع و مساحت تقریبى مجموعه عرصه و اعیان امامزاده یک هزار متر مربّع مىباشد و قدمت آن به بعد از سلسله قاجاریّه مىرسد. سبک معمارى آن خشت و گلى بوده و ساختمان بقعه در اثر زلزلههاى مکرّر سالیان گذشته آسیب جدّی دیده که در سالهاى اخیر تعمیراتى بر روى آن انجام شده و نماى ایوان توسّط هیئت امناء آجرچینى شده است.
دربارة اصل و نسب و اشخاص مدفون در این بقعه اطّلاع صحیحى در دست نیست لیکن اهالى عقیده دارند که این دو معصوم زاده از نوادگان حضرت امام موسى کاظم (هستند.
- ۱۹۵۴
- ادامه مطلب