مزارات ایران و جهان اسلام

سایت علمی پژوهشی زیارتگاه های ایران جهان اسلام (امامزاده ، بقعه، آرامگاه، مقبره، مزار، گنبد، تربت، مشهد، قدمگاه، مقام، زیارت، معرفی عالمان انساب، کتابشناسی مزارات و زیارت و انساب

امامزاده بى‏ بى فاطمه - اوغاز تازه

بقعه این امامزاده بر روى صفّه‏اى یک مترى، در روستاى اوغاز تازه[1] (از دهستان سیوکانلو، بخش مرکزى)، در 34 کیلومترى شمال شرق شهر شیروان واقع شده است که توسّط سه پلّکان به در ورودى آن راه مى‏یابد.

بنایى تازه ساخت به ابعاد 7×8 متر که ارتفاع آن 5/3 متر مى‏باشد. چهار زاویه بنا را با ایجاد یک برآمدگى به هشت ضلعى تبدیل نموده و در نتیجه گنبد کلاه‏خودى به قطر 7 و ارتفاع بیش از 4 متر را بر آن استوار ساخته‏اند که با رنگ سبز نقّاشى شده است.

کنار بقعه، اتاقى به ابعاد 4×7 متر تعبیه شده که توسّط دو تیر چوبى، سقف چوبى آن را نگه مى‏دارد و به عنوان زائرسرا و محلّ استراحت زوّار استفاده مى‏ شود.

چشم انداز بقعه بسیار زیباست و زمین زیارتگاه نیز حدود چهار صد متر مربّع مى‏باشد و در آن یک استخر آب وجود دارد. در میان بقعه، صندوق چوبى کوچکى نصب شده که فاقد ارزش هنرى است. درباره سلسله نسب خفته در این مزار به امامزاده عبدالرحمن مشهد طرقى رجوع شود.



[1]. اوغاز تازه، نام قبلى اغاز بود. این روستا در طول جغرافیایى َ 12 ْ 58 و عرض جغرافیایى َ 32 ْ 37 و در ارتفاع متوسّط 1610 مترى از سطح دریا واقع شده و در حدود 60 سال سابقه تاریخى دارد. در موقعیّت طبیعى پایکوهى واقع شده و رودخانه فصلى اوغاز از 2 کیلومترى غرب آبادى مى‏گذرد. کوه گومک با ارتفاع 2076 متر در 5 کیلومترى شمال شرق و کوه چاهک با ارتفاع 2380 متر در 3 کیلومترى جنوب غرب و کوه کومک با ارتفاع 237 متر در 3 کیلومترى شمال غرب آبادى و دره سالم چاه در 700 مترى شمال شرق آبادى و درّه نوروز پا در 2 کیلومترى جنوب شرق آبادى قرار دارد.

جمعیّت این روستا 188 خانوار که شامل 734 نفر است. از این تعداد 80% با سواد هستند، مشاغل عمده اهالى؛ زراعت، باغدارى و دامدارى است و محصولات عمده زراعى؛ گندم، جو، یونجه، سیب زمینى به صورت آبى دیم، و محصولات عمده باغى؛ سیب، گردو و زردآلو است و منابع آب کشاورزى از چشمه و قنات و آب آشامیدنى از چاه است. یک واحد کارگاه نجارى از جمله فعالیّت‏هاى تولیدى روستا است.

 

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
موضوعات
سایت علمی پژوهشی زیارتگاه های جهان اسلام (معرفی بیش از چهل هزار زیارتگاه)

طراح وبلاگ: سید محمد علوی زاده