- پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳
مشهور به «امامزاده عبداللّه و شاهزاده عبداللّه»، بقعه این امامزاده در 500 مترى جنوب روستاى فیروزه قلجق[1] (از دهستان زیارت، بخش مرکزى)، در 4/15 کیلومترى شمال شرق شهر شیروان واقع شده است.
بنایى نسبتاً قدیمى مى باشد که در آن تعمیراتى صورت گرفته است. بقعه داراى ایوانى در غرب به ابعاد 4×8 متر و اتاق گنبدى شکلى به ابعاد 8×8 متر مىباشد که چهار زاویه آن را با ایجاد چند طاقنما به هشت ضلعى تبدیل نموده و هر ضلع را با ایجاد یک تورفتگى به شاهنشین مبّدل ساخته اند.
در وسط بقعه، ضریح بلندى به ابعاد 2×5/2 و ارتفاع 20/2 متر قرار دارد. بام بقعه به صورت گنبد عرقچینى به قطر 7 و ارتفاع 3 متر مىباشد که اخیراً ایزوگام شده است.
کف و ازاره حرم سنگ مرمر شده و معلوم نیست چرا شاهزاده عبداللّه را امامزاده تقى الهادى مىخوانند. زمین زیارتگاه حدود شش هزار متر مربّع مىباشد و چشم انداز آن بسیار زیباست.
متأسّفانه از سلسله نسب شریف امامزاده اطّلاعى حاصل نشد!
[1]. فیروز قلجق، به طول جغرافیایى َ 58 ْ 57 و عرض جغرافیایى َ 32 ْ 37 و در ارتفاع متوسّط 260 مترى از سطح دریا واقع شده و در حدود یک قرن سابقه تاریخى دارد. در موقعیّت طبیعى تپّهاى واقع شده، و رودخانه قلجق از سمت غرب و مجاورت آبادى مىگذرد. کوه قلعه زا با ارتفاع 1781 متر در 2/2 کیلومترى شمال غرب آبادى و تپّه ماهورها در پیرامون آبادى واقع شدهاند.
جمعیّت این روستا 39 خانوار که شامل 222 نفر است و از این تعداد 70% با سواد هستند. مشاغل عمده اهالى؛ زراعت، باغدارى، دامدارى و کارگرى است و محصولات عمده زراعى آنان، گندم، جو، گوجه فرنگى، عدس، نخود، و چغندر قند مىباشد که به صورت آبى و دیمى کشت مىکنند. محصولات عمده باغى آنان نیز، انگور، سیب، گردو، آلوچه و گیلاس است و منابع آب کشاورزى از رودخانه و چشمه و آب آشامیدنى از چاه به صورت لوله کشى تأمین مىشود.
- ۱۳۳۸
- ادامه مطلب