- پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳
بقعه این امامزاده در خارج از روستاى بوانلو[1] (از دهستان سیوکانلو، بخش مرکزى)، در 36 کیلومترى شمال شرق شهر شیروان واقع شده است.
بنایى ساده از خشت و گل به ابعاد 5×3 متر است که در وسط آن دو ستون جهت برقرارى سقف از آن استفاده شده و درِ آن از جانب جنوب باز مىشود. صورت قبرى در داخل بقعه قرار دارد که صندوق چوبى به ابعاد 5/1×20/1 متر از آن محافظت مىکند. نماى خارجى بقعه با کاه و گل زینت داده شده است. بر دیوار شرقى بقعه زیارتنامهاى نصب است که نام امامزاده را زید بن عبداللّه بن امام سجّاد علیهالسلام معروف به زیداللّه معرّفى نموده است.
بدون شک این انتساب صحیح نبوده و بنا به نوشته علماى انساب تداوم نسل عبداللّه الباهر بن امام سجّاد علیهالسلام تنها از محمّد الارقط است، از اینرو، به نظر مىرسد که بین زید بن عبداللّه، تا امام سجّاد علیهالسلام چندین واسطه از قلم افتاده باشد. بر این اساس علماى انساب به طور عموم ساداتى را از نسل عبداللّه الباهر بن امام سجّاد علیهالسلام ساکن در خراسان دانستهاند که شاید یکى از آنان با نام و نسب امامزاده مورد بحث هم خوانى داشته باشد.
[1]. بوانلو، در طول جغرافیایى َ 11 ْ 58 و عرض جغرافیایى َ 33 ْ 37 و در ارتفاع متوسّط 1680 مترى از سطح دریا واقع شده و قدمت آن حدود یک قرن است. در موقعیّت طبیعى پایکوهى واقع شده و رودخانه بوانلو از مجاورت شمال غرب آبادى مىگذرد. کوههاى کولک با ارتفاع 2274 و چاهک با ارتفاع 2380 متر به ترتیب در او 4 کیلومترى جنوب غرب و کوه گرمک با ارتفاع 2076 متر در 1 کیلومترى جنوب شرق و درّه سالم چاغ در 1 کیلومترى جنوب شرق آبادى واقع شدهاند.
جمعیّت این روستا 132 خانوار که شامل 622 نفر است. از این تعداد 80% با سواد هستند. مشاغل عمده اهالى؛ زراعت، باغدارى، دامدارى، زنبوردارى و کارگرى است. و محصولات عمده زراعى آنان، گندم، جو، یونجه، سیب زمینى و چغندر قند است که به صورت آبى و دیم کشت مىشوند. محصولات عمده باغى نیز، گردو، زردآلو، گیلاس و سیب است. منابع آب کشاورزى از چشمه و قنات و آب آشامیدنى از چشمه و به صورت لوله کشى تأمین مىشود. از جمله دستى موجود در روستاى مىتوان به قالیبافى در نقشهاى جلیلى اشاره کرد.
- ۷۵۸
- ادامه مطلب