- پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳
بقعه این امامزاده در میان روستاى پیرودانلو[1] (از دهستان سیوکانلو، بخش مرکزى)، بر روى تپّهاى مشرف بر آبادى و در کنار مسجد روستا، در 36 کیلومترى شمال شرق شهر شیروان واقع شده است.
بنایى مربّع شکل به ابعاد 7×7 متر که درِ آن از جانب جنوب رو به آبادى باز مىشود و چشم انداز آن زیباست.
در وسط بقعه، دو ستون جهت برقرارى سقف و گنبد خانه تعبیه شده و در میان این دو ستون، صورت قبرى قرار دارد که به اندازه چهل سانتى متر از کف بقعه ارتفاع دارد و بر روى آن پارچه سبز نهاده اند.
نماى بیرونى بقعه آجر نما است و بر فراز بقعه، گنبدى هرمى با ساقهاى قریب به 50 سانتى مترى قرار دارد که در آن چهار پنجره جهت نورگیرى تعبیه شده است. در شرق بقعه، اتاق کوچکى جهت انبار احداث شده و در غرب بقعه نیز، مسجد بزرگى است که قریب به سیصد متر مربّع مساحت دارد. زمین زیارتگاه قریب به دویست متر مربّع است که به صورت قبرستان از آن استفاده مىشود. متأسّفانه از هویّت شخصیّت مدفون در بقعه اطّلاعى حاصل نشد و اهالى نیز از انتساب او به ائمه علیهمالسلام اطّلاعى ندارند.
[1]. پیرودانلو، به طول جغرافیایى َ 08 ْ 58 و عرض جغرافیایى َ 37 ْ 37 و در ارتفاع متوسّط 1690 مترى از سطح دریا واقع شده و در موقعیّت طبیعى تپّهاى قرار دارد و رودخانه ترانلو از جانب جنوب غرب آبادى مىگذرد. کوه پدلگاه با ارتفاع 2634 متر در 5/2 کیلومترى جنوب غرب، کوه قره داغ با ارتفاع 2428 متر در 5/3 کیلومترى شمال غرب و کوه سنجر بیگ با ارتفاع 2820 متر در 4 کیلومترى شرق و شمال شرق آبادى، و درّه قشلاق در 5/1 کیلومترى شمال آبادى و درّه هنامه در 1 کیلومترى جنوب غرب آبادى قرار دارد.
جمعیّت این روستا 28 خانوار که شامل 86 نفر است. از این تعداد 55% با سواد هستند. شغل عمده اهالى؛ زراعت، باغدارى، دامدارى و کارگرى است و محصولات زراعى آن؛ گندم، جو، نخود، یونجه، سیب زمینى و چغندر است که به صورت آبى کشت مىکنند. از محصولات باغى آن مىتوان به سیب، زردآلو و گردو اشاره کرد. منابع آب کشاورزى و آشامیدنى از چشمه و به صورت لوله کشى تأمین مىشود.
- ۱۴۸۸
- ادامه مطلب